Zelf aan de slag met video

Techniek is geen belemmering meer. Dus waar wacht je op?

Als je praat over social media praat je over video. Elk bedrijf wil leuke videocontent op haar kanalen en dat moet vaak snel en laagdrempelig gemaakt kunnen worden. Daarom starten meer bedrijven zelf met het maken van vlogs of korte video’s. Tegenwoordig levert iedere telefoon een redelijke tot goede kwaliteit camera, dus dure apparatuur heb je niet altijd meer nodig. Bovendien hoeft het er niet altijd superstrak uit te zien. Een ruwe vlog ervaart de kijker als authentiek. Je kunt dus prima zelf met video aan de slag, maar hoe pak je dat aan?


Plan van aanpak
Begin voor het filmen altijd met een goed plan van aanpak. Daarin beantwoord je vragen als:
- Waarom maak ik deze video?
- Wie gaat de video bekijken?
- Waar en op welk apparaat gaan ze mijn video bekijken?
- Wat gaan ze na het kijken doen?

Zo zet je voor jezelf duidelijk op een rijtje wat je met de video wilt bereiken en wie je doelgroep is. Gebruik het antwoord op de laatste vraag voor de afsluiter van je video. Wat wil je dat kijkers meteen na het kijken gaan doen? Wil je dat ze een bezoek brengen aan je website of meteen je product aanschaffen? Verwerk dit duidelijk in je afsluiter.

Tips voor tijdens het filmen
Belangrijk is dat je weet wat je wilt gaan filmen. Daarvoor maak je een draaiboekje of een storyboard. Als dit helder is kun je met de camera aan de slag. Daarbij zijn een paar hele simpele tips die je verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld:
- Film in een liggend kader (uitzondering is Instagram).
- Film personen niet in een te contrastrijke omgeving.
- Als je geen aparte microfoon hebt, zorg dan dat je niet ver van de sprekende personen staat.
- Wissel af met camerastandpunten, dat maakt het afwisselend.

Als je klaar bent met filmen, volgt de montage. Daar is het aan te raden om te starten met een simpel, vaak gratis, editprogramma. De vele opties die professionele software biedt heb je in deze fase toch niet nodig.

In de onderstaande video zie je hoe je ook met je telefoon tot een behoorlijk professioneel resultaat kunt komen.Laat onze VideoFabriek je helpen

Op deze manier kun je een prima start maken met video. Maar vind je dit toch lastig of wil je je video’s naar een next level tillen met een stukje begeleiding? Met onze VideoFabriek helpen we je graag. Bijvoorbeeld bij het maken van een draaiboek of de technische begeleiding. We kunnen zelfs de hele montage uit handen nemen. Zo tillen we je video naar een hoger niveau en halen het maximale uit je beelden! Bekijk de mogelijkheden op filmfactory.nl/videofabriek
0 0